Rikos­ilmoitin

17.8.2015

Rikosilmoitinjärjestelmä

Rikosilmoitinjärjestelmä havaitsee luvattoman tunkeutumisen kohteeseen ja välittää tiedon nopeasti ennalta määritellyille tahoille, jolloin voidaan minimoida murrosta aiheutuvia henkilö- ja omaisuusvahinkoja.

Rikosilmoitinjärjestelmä myös ennaltaehkäisee murtoja tehokkaasti, kun tieto sen olemassaolosta on näkyvillä esimerkiksi rakennuksen lähettyvillä. Rakennusten suojaustasoja on erilaisia, ja ammattitaitoinen henkilökuntamme räätälöi kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan sopivan tasoisen suojauksen.

Kehäsuojausta käytetään, kun tunkeilija halutaan havaita mahdollisimman aikaisin, jo silloin kun hän on lähestymässä aluetta tai rakennusta.

Kuorisuojaus havaitsee tunkeutujan silloin, kun hän murtautuu rakennuksen ulkokuoren läpi. Tyypillisesti kuorisuojausta käytetään ikkunoiden ja ovien valvonnassa.

Tilasuojauksella voidaan valvoa rakennuksen sisätiloja. Ilmaisintyypistä riippuen voidaan tunnistaa liikettä ja esimerkiksi kehon lämpöä.

Kohdesuojausta käytetään kun halutaan valvoa yksittäistä kohdetta kuten kassakaappia. Tällöin ilmaisin havaitsee kohteen siirtämisen tai murtamisen.

Ryöstösuojauksessa käytetään hälytyspainikkeita, joilla hälytetään apua vaaratilanteen uhatessa. Hälytys ohjataan halutulle taholle ja saadaan näin huomaamattomasti esimerkiksi virkavalta kutsuttua paikalle.

Murtovalvontajärjestelmä toimii itsenäisenä järjestelmänä, tai se voidaan yhdistää myös osaksi kulunvalvonnan- videovalvonnan- ja paloilmoittimen järjestelmäintegraatiota, jolloin saadaan kustannustehokkaasti hyödynnettyä monta eri osa-aluetta.